Formare profesionala

In conformitate cu Ordonanta 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, formarea profesionala a adultilor are ca principale obiective:

  1. facilitarea integrarii sociale a indivizilor in concordanta cu aspiratiile lor profesionale si cu necesitatile pietei muncii;
  2. pregatirea resurselor umane capabile sa contribuie la cresterea competitivitatii fortei de mucca;
  3. actualizarea cunostintelor si perfectionarea pregatirii profesionale in ocupatia de baza, precum si in ocupatii inrudite;
  4. schimbarea calificarii, determinata de restructurarea economica, de mobilitatea sociala sau de modificari ale capacitatii de munca;
  5. insusirea unor cunostinte avansate, metode si procedee moderne necesare pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu.

 Formarea profesionala a adultilor cuprinde formarea profesionala initiala si formarea profesionala continua, organizata prin alte forme decat cele specifice sistemului national de invatamant.

Formarea profesionala initiala a adultilor asigura pregatirea necesara pentru dobandirea competentelor profesionale minime necesare pentru obtinerea unui loc de munca.

Formarea profesionala continua este ulterioara formarii initiale si asigura adultilor fie dezvoltarea competentelor profesionale deja dobandite, fie dobandirea de noi competente.

Formarea profesionala este un sprijin in consolidarea unei cariere prin exercitarea de cursuri ce contin o structura axata pe dobandirea abilitatilor si cunostintelor atat la nivel theoretic, cat si practice.

Formarea profesionala sustine integrarea adultilor pe piata locurilor de munca, oferind programe de formare profesionala ce se pliaza pe cerintele pietei. Totodata, programele de formare profesionala sunt o parghie de pregatire profesionala ce deschid usi catre o cariera la nivel international.

Comments are closed.