Proiectul Erasmus+ „Let’s ALL go to the Theatre of European Dreams”

Site-ul proiectului: www.theatreofeuropeandreams.ro

In data de 17 mai 2024, membrii si partenerii Asociatiei Contab ETIC Expert au sustinut CONFERINTA INTERNATIONALA „DIMENSIUNEA EUROPEANA A EDUCATIEI ANTIBULLYNG SI A INCLUZIUNII PRIN PROIECTE ERASMUS+”, ca ultim eveniment al proiectului ”Let’s ALL go to the Theatre of European Dreams”. Aducem multumiri pentru gazduire conducerii Muzeului Olteniei Craiova. Multumim pentru participare tuturor si doamnei ambasador Erasmus Ana Gabriela Serban. Fiecare dintre pateneri si-au adus contributia direct prin activitatile profesorilor cu elevii si cu parinii, iar, la nivelul echipei largite de proiect, rolurile intalnirilor au fost impartite intre cursuri structurate (Romania, Bulgaria, Anglia, Grecia), managemnt de proiect (Turcia, Croatia, Malta). Grecia a gazduit cu mare success si inspiratie intalnirea elevilor, acolo simtind pe viu succesul si frumusetea proiectului prin legatura care s-a creat intre copii, indiferent de varsta sau nationalitate.


A opta activitate

In perioada 12-16 februarie, Asociatia Contab Etic Expert, in cadrul activitatii de management a proiectului Erasmus+ „Let’s all go to the Theatre of European Dreams!” a participat alaturi de partenerii din Anglia, Turcia, Croatia, Grecia, Bulgaria la mobilitatea din Malta, desfasurata la Newark School. Am vazut ce inseamna educatie de calitate desfasurata intr-un mediu sigur, desi scoala are copii de toate nationalitatile. Vizita presedintelui maltez ne-a gasit in toiul activitatilor si a incununat tot efortul nostru. Impreuna cu partenerul englez au impartasit cu noi elemente esentiale legate de filosofia copilului (P4C)si invatarea bazata pe proiecte. Am stabilit ultimele detalii de management si am petrecut cele mai frumoase clipe alaturi de toti partenerii care ne-au devenit prieteni pe viata. Multumim Erasmus pentru oportunitatea unei experiente de neuitat!

Acestea sunt activitatile pe care le-am facut in fiecare zi:


A saptea activitate

In perioada 8-12 octombrie in Iraklia, Grecia, s-a desfasurat intalnirea de proiect pe tema „Școala sigură și incluzivă”. In urma procesului de selectie ce a constat in proba de interviu si proba de evaluare a dosarelor, echipa de voluntari va avea urmatoarea componenta: Buse Simina (C. N. „Fratii Buzesti”), Jiroveanu Irina (C. N. „Carol I”), Pirvu Flavia (C. N. P. „Stefan Velovan”), Pencea Silviu (L. T. „Nicolae Titulescu”). Acestea sunt activitatile pe care le-am facut in fiecare zi:


A sasea activitate

In perioada 18-22 septembrie in Cornwall, Anglia, s-a desfasurat o alta intalnire intitulata „Atelier de filosofie pentru adulti (Cum sa incurajam interogarea filosofica si dialogul. Cum sa facilitam o ancheta P4C in sala de clasa.)”. Acestea sunt activitatile pe care le-am facut in fiecare zi:



A cincea activitate

In perioada 1-5 mai in Umag, Croatia, s-a desfasurat o alta intalnire dedicata managementului de proiect. Acestea sunt activitatile pe care le-am facut in fiecare zi:


A patra activitate

In perioada 24-27 martie in Vratsa, Bulgaria, s-a desfasurat o intalnire intitulata „Comunicare non-violenta. Cum influenteaza arta comportamentul copiilor”. Acestea sunt activitatile pe care le-am facut in fiecare zi:


A treia activitate

In perioada 13-17 noiembrie, ASOCIATIA CONTAB ETIC EXPERT Craiova, coordonator principal al proiectului Erasmus+ (Parteneriate de cooperare în educația școlară) “Let’s ALL go to the Theatre of European Dreams” sustine desfasurarea intalnirii de proiect: „Using drama and theatre methods for dealing with conflicts – Boal’s Methodology in Education – Forum Theatre” (Folosirea metodelor dramatice și teatrale pentru tratarea conflictelor – Metodologia lui Boal în educație – Teatrul Forum). Cu aceasta ocazie vom fi gazda partenerilor nostri din MALTA, CROATIA, TURCIA, GRECIA, BULGARIA si ANGLIA.

In aceasta intalnire de proiect, impreuna cu partenerii nostrii, am studiat urmatoarele:

  • Metode nonformale pentru cresterea abilitatilor antibullying ale educatorilor din tarile participante;
  • Tehnici inovatoare (P4C, drama, nonviolenta), cu ajutorul carora institutiile noastre vor devenii medii mai sigure pentru toti;
  • Colaborarea si schimbul de bune practice, care ne ajuta sa eliminam dezavantajul prin modificarea structurii mentale, decat sa lucram cu fiecare tip de obstacol separat.

Pentru a urmari activitatea din cele 3 zile:


A doua activitate

In perioada 26-30 august in Van, Turcia s-a desfasurat o alta intalnire dedicata menagementului de proiect. Proiectul are numarul de identificare 2021-1-RO01-KA220-SCH-000027872, iar Asociatia Contab Etic Expert are calitatea de coordinator.
S-au alaturat Romaniei pentru a descoperi noi metode de combatere a bullying-ului si discriminarii urmatoarele tari: Turcia, Grecia, Anglia, Malta, Bulgaria, Croatia.

Concurs de selectie


Prima activitate


Despre ce este proiectul?

Școlile/mediile de învățare au o funcție importantă pentru dezvoltarea și menținerea valorilor democratice.

În acest sens, mediile de învățare mai incluzive și mai pașnice sunt mediile în care elevii:

  • au sentiment de apartenență
  • participă în siguranță și activ
  • găsesc oportunitatea de a-și realiza propriul potențial.

Cu toate acestea, multe medii de învățare sunt nesigure și există multe bariere în calea accesului la educație: bariere legate de educație și de sistemele de formare, diferențe culturale, bariere sociale și bariere legate de discriminare.

Prin proiectul nostru, ne propunem să eliminăm dezavantajul obstacolelor prin schimbarea structurii mentale a persoanei mai degrabă, decat să lucrăm cu fiecare tip de obstacol separat.

Care sunt activitatile cele mai relevante?

  • 3 întâlniri de management de proiect (2 transnaționale și una on-line)
  • 3 cursuri structurate pentru cadre didactice/ formatorii Asociației Contab Etic Expert
  • 1 mobilitate transnaționala pentru copii
  • 1 workshop on-line pentru profesori/ formatori (traineri)

Care sunt rezultatele asteptate?

  • Reducerea numărului de cazuri de agresiune în organizațiile partenere cu 50% comparativ cu situația de dinaintea începerii implementării proiectului;
  • Dezvoltarea abilităților de gândire critic-creativă-colaborativă și atentă ale educatorilor și elevilor prin utilizarea educației formale și nonformale
  • Elevi mai autonomi, mai încrezători în sine, mai deschiși și mai prietenoși cu oameni care sunt diferiți
  • Participarea egală a elevilor (băieți/fete, minorități etnice, persoane cu dizabilități) va diminua diferențele și va schimba percepția copiilor asupra egalității de șanse, subliniind asemănările dintre ei.
  • Creșterea gradului de conștientizare și sensibilitate la hărțuire, excludere și respect pentru diferențe
  • Plan de acțiune pentru o școală sigură.
  • Ghiduri pentru profesori, părinți și elevi (în format tipărit și digital) pentru a aborda hărțuirea și excluderea
  • 30 de conținuturi tipărite și digitale dezvoltate referitoare la abordarea bullyingului în educatie prin P4C (filozofia pentru copii), arta teatrală și comunicarea non-violentă
  • Politica organizațiilor din proiect va beneficia de noi și îmbunătățite strategii de predare, evaluare și management implementate cu ajutorul colaborarii europene.

Partenerii nostri

  • Boskenwyn CP School United Kingdom Cornwall and Isles of Scilly
  • Osnovna skola Marije i Line Croatia Istarska županija Umag
  • Bulgaria София (Sofia) village of Dobroslavtsi
  • France Franche-Comté Besançon
  • Newark School Malta
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *